Onze Missie

Waarom Aceso4u?

Gezondheidsvoorlichting voor kinderen
Ieder kind heeft in zijn jeugd wel een ervaring gehad waarin hij of zij in aanraking kwam met een dokter of het ziekenhuis. Wij hadden beide het gevoel dat tijdens deze ervaringen de informatie vooral gericht is op de ouders. Voorlichting gaat vaker over de kinderen en is niet geschikt voor de kinderen zelf. Vooral voor kinderen met een blijvende aandoening zoals chronische ziekten is het ontbreken van geschikte informatie vervelend. Voor deze kinderen is het belangrijk dat zij weten welke met welke beperkingen ze om moeten gaan en therapietrouw zijn. Onderzoek wijst uit dat de het hebben van de ‘juiste’ kennis een van de factoren is die kan leiden tot gewenst beschermend gedrag. Daarom is het belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk bij hun eigen ziekteproces te betrekken. Daarnaast kunnen kinderen met een chronische ziekte zich anders voelen dan andere kinderen wat kan leiden tot eenzaamheid en verdriet. Door kinderen en hun familie en vrienden op een begrijpelijke en vrolijke manier te betrekken bij het ziekteproces, zal het kind zich minder eenzaam voelen. 

 

Onze naam: Aceso4u
Omdat er weinig geschikt materiaal is voor kinderen om te leren over hun eigen ziekte zijn wij Aceso4u gestart. Onze naam komt van de Griekse godin van het helingsproces: Aceso. Ook lijkt de naam Aceso op het Engelse woord access, wat toegang betekent.

Aceso4u biedt kinderen met chronische ziekten toegang tot begrijpbare informatie over hun ziekte, wat bijdraagt aan een beter helingsproces voor het kind.

 

Wat bieden wij:
Aceso4u ontwikkelt informatieve folders en aansprekende leesboekjes voor kinderen met chronische ziekten. De folders kunnen worden uitgedeeld door de specialist of huisarts en zijn ook verkrijgbaar via de webshop van onze partner Artsen voor Kinderen. Met behulp van de folder kunnen kinderen samen met hun ouders of verzorgers de belangrijkste informatie over hun ziekte te weten komen. De boekjes gaan een stap verder en nemen het kind mee in het leven met een chronische ziekte door middel van een avonturen verhaal over een superheld. Omdat de superheld dezelfde aandoening heeft als het kind zelf zal het kind zich makkelijk kunnen identificeren en zich minder alleen voelen in zijn of haar ziekteproces.

 

Onze missie:
Door middel van ons informatiemateriaal hopen wij dat kinderen met chronische ziekten zich beter geïnformeerd voelen en hierdoor beter met hun chronische ziekte kunnen leven. Daarnaast hopen we dat kinderen zich kunnen identificeren met de superheld uit ons verhaal en zich bijzonder gaan voelen in positief opzicht. Onze boodschap is dan ook: de echte superheld ben jij! Daarmee hopen we onze missie te volbrengen: van zieke kinderen naar superkinderen!

logo-kleur
Missie Aceso4u plaatje voor website